شیخ محمد بن راشد با هدف دو برابر کردن رشد اقتصادی امارات در ۱۰ سال آینده است. دستور کار اقتصادی دبی در مورد رشد اقتصلدی دبی “D33″ نام دارد و اهداف اقتصادی ترکیبی ۳۲ تریلیون درهم را تا سال ۲۰۳۳ مشخص میکند. این چشم امداز امارات را به بهترین کشور عربی برای مهاجرت تبدیل میکند.
ویدئوی اقتصاد دبی
برنامه D33؛ چشمانداز دبی برای تبدیل شدن به قطب اقتصادی جهان
هدف D33 تثبیت موقعیت دبی در بین سه شهر برتر اقتصادی جهان است.
تجارت خارجی و واردات و صادرات دبی را دو برابر خواهد کرد و به ۲۵.۶ تریلیون درهم خواهد رسید و ۴۰۰ شهر از شهرهای دنیا را به شبکه تجاری خود وارد میکند همچنین سرمایه گذاری در املاک در دبی را برای سرمایه گذاران خارجی باز گذاشته تا از این فرصت برای پیشرفت اقتصادی کشورش کمک کند. شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیس و نخست وزیر امارات متحده عربی و حاکم دبی، دستور کار خود را در هفدهمین سالگرد روز الحاق خود اعلام کرد.
شیخ محمد گفت سال ۲۰۳۳ سالی است که دبی مدرن ۲۰۰ ساله میشود.
ایشان فرمودند ما از موقعیت و رشد اقتصادی جهانی خود در سالهای آینده مطمئن هستیم. “دنیا راه را برای کسانی باز میکند که میدانند چه میخواهند.” او در شبکه اجتماعی X خود گفت که دبی در میان چهار مرکز مالی برتر جهان خواهد بود. هدف ما جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی به بیش از ۷۰۰ میلیارد درهم ظرف ۱۰ سال است این سخنان بهترین مناطق دبی برای خرید ملک را مملو از سرمایه گذار کرد .
برای درک بهتر اقتصاد دبی، قطعاً شنیدهاید که این شهر در ابتدا منطقهای کوچک بود، اما با کشف منابع عظیم نفتی در سال ۱۹۶۶، جهش بزرگی در مسیر پیشرفت اقتصادی خود را تجربه کرد. در حال حاضر دبی به یکی از مراکز مهم گردشگری و تجارت جهانی تبدیل شده، به طوری که فرودگاههای دبی شلوغترین پروازهای مستقیم به شهرها و کشورهای بزرگ جهان را دارد. برخلاف تصور بسیاری، اقتصاد دبی وابسته به نفت نیست؛ کمتر از یک درصد از تولید ناخالص داخلی آن از نفت تأمین میشود. بیش از ۹۵ درصد تولیدات اقتصادی دبی از بخشهای غیرنفتی و حدود ۲۰ درصد آن از گردشگری حاصل میشود.
نرخ بیکاری و تورم در دبی
نرخ بیکاری و تورم در امارات که در سال ۲۰۲۰ به ۶.۷ درصد رسیده بود، اکنون به ۳.۹ درصد کاهش یافته است. پیشبینی میشود این نرخ تا سال ۲۰۲۴ به ۲ درصد برسد که نشاندهنده شرایط اقتصادی فوقالعاده در دبی و حداقل نرخ بیکاری در دنیا است. این امار حیرت انگیز با تکیه بر ظرفیت داخلی و بهینه سازی مصارف به ویژه سرمایه گذاری در مناطق آزاد دبی به دست امده است.
رشد اقتصادی دبی بعد از کرونا
در سهماهه اول سال ۲۰۲۴، اقتصاد دبی با رشد ۳.۲ درصدی نسبت به سال گذشته، به تولید ناخالص داخلی ۱۱۵ میلیارد درهم (۳۱.۳ میلیارد دلار) رسید. بخشهای حملونقل، مالی و بیمه هر کدام ۵.۶ درصد رشد کردند و تجارت ۳ درصد افزایش داشت. شیخ حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم این رشد را نتیجه برنامههای دولت برای تقویت جایگاه اقتصادی دبی و جذب سرمایهگذاری خارجی دانست. سایر بخشهای مهم شامل فناوری اطلاعات و ارتباطات، اقامت و خدمات غذایی، و خرید ملک در دبی نیز به ترتیب با رشد ۳.۹، ۳.۸ و ۳.۷ درصد همراه بودند.